fbpx

LNG:LLÄ TOIMIVA IRTOTAVARAN KULJETUSAJONEUVO

JULKAISTU 11.2019

RL-TRANS TUO KALUSTOONSA KAKSI LNG-KÄYTTÖISTÄ KUORMA-AUTOA

KAASULLA TOIMIVAT KUORMA-AUTOT OVAT HILJAISEMPIA JA ENERGIATEHOKKAAMPIA KUIN PERINTEISET DIESELKUORMA-AUTOT

Tänä syksynä RL-Trans osti kaksi uutta kuorma-autoa, jotka käyttävät LNG:tä (nesteytetty maakaasu). Kuorma-autoja käytetään noin vuoden ajan kokemuksen saamiseen ennen kuin kaasuautoja hankitaan lisää. 

– Haluamme vastata huomisen kysyntään tänään, kertoo markkinajohtaja Andreas Lindedahl ja viittaa siihen, että EU vaatii päästöjen vähentämistä 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.  

– Lisäksi asiakkaamme haluavat kestävämpää kuljetusta, ja tämä on tapa vastata siihen. 

LNG-kuorma-autoilla on monia etuja verrattuna perinteisiin dieselkuorma-autoihin. Ne ovat hiljaisempia, mikä on etu ajettaessa kaupunkien keskustoissa, joissa voi olla melurajoituksia. Lisäksi LNG-kuorma-autot ovat energiatehokkaampia ja kuluttavat 20 % vähemmän polttoainetta kuin perinteiset kuorma-autot. 

"Kaasukuorma-automme ovat jo normaalissa liikenteessä. Ainoa haaste on, että kaasuautoja ei voida vielä käyttää kaikilla kuljetusreiteillä, koska Suomessa ei ole tarpeeksi raskaiden ajoneuvojen LNG-tankkausasemia."

Tankkausasemien määrä kasvaa edelleen koko ajan, ja Lindedahl on vakuuttunut siitä, että kaasuautot ovat tulevaisuutemme.  

– Näen LNG:n siirtymäpolttoaineena, koska se on loppujen lopuksi fossiilinen. Tulevaisuudessa samat kuorma-autot voivat ajaa biokaasulla.