fbpx

TURVALLINEN IRTOTAVARAN SÄILIÖAJONEUVO

Julkaistu 11.2018

RL-TRANS ON KEHITTÄNYT SKANDINAVIAN TURVALLISIMMAN IRTOLASTIAJONEUVON

UUDEN KONSEPTIN AJONEUVO EHKÄISEE ONNETTOMUUKSIA EDISTYNEEN TEKNOLOGIAN AVULLA

Suomalainen irtotavaralogistiikkayritys RL-Trans on tuonut markkinoille yhden markkinoiden turvallisimmista irtolastiajoneuvoista. Jauhemateriaalin kuljettamiseen käytettävässä puoliperävaunuautossa on edistyksellisiä teknisiä ratkaisuja, jotka vähentävät onnettomuusriskiä. 

“Turvallisuusvaatimukset asiakassektoreillamme ja toimialalla yleensä kasvavat koko ajan. Siksi halusimme kehittää kuorma-auton, joka on mahdollisimman turvallinen käyttäen tällä hetkellä saatavilla olevaa tekniikkaa”

Uudessa kuorma-autossa on paljon edistyneemmät turvaominaisuudet kuin lainsäädäntö tällä hetkellä vaatii. Koska vakioratkaisuja ei ollut saatavilla, RL-Trans päätti kehittää sen sijaan täysin räätälöityjä ratkaisuja. 

KAMERAJÄRJESTELMÄSTÄ KAATUMISENESTOSUOJAUKSEEN

Yksi konseptiajoneuvon tärkeimmistä ominaisuuksista on yhdeksän kameran järjestelmä, joka poistaa kaikki kuolleet kulmat. Sivukamerat aktivoituvat kääntyessä, jotta kuljettaja näkee ajoneuvon renkaat. Lisäksi ajoneuvo pysähtyy automaattisesti jos peruuttaessaan se lähestyy estettä. 

Kuorma-autossa on myös paljon ominaisuuksia, jotka estävät onnettomuuksia kuorman purkamisen aikana. Esimerkiksi kaatumisenestojärjestelmä on aktivoitava ennen purkamista. Lisäksi purkaminen säiliöstä voidaan lopettaa hätäpainikkeella, jos letku löystyisi vahingossa. Kaiteet ja putoamispysäytysjärjestelmä varmistavat, että kuljettajan on turvallista työskennellä kuorma-auton päällä. 

10 VUOTTA AIKAANSA EDELLÄ

25 metriä pitkä konseptiauto on nyt tavallisessa käytössä RL-Transilla. Tarkoituksena on kerätä kokemusta jotta voidaan nähdä, mitä ominaisuuksia yrityksen muihin kuorma-autoihin voidaan asentaa tulevaisuudessa. 

"Katsomme kymmenen vuotta eteenpäin ja yritämme ennustaa, mihin ala on menossa. On selvää, että turvallisuusvaatimukset kasvavat sekä teollisuudessa että oikeudellisesta näkökulmasta”

Irtolastiajoneuvoilla on jo tiukemmat turvallisuusvaatimukset kuin muilla kuorma-autoilla, koska ne on varustettu painesäiliöillä ja koska ne käsittelevät toisinaan vaarallisia aineita. RL-Trans-konseptiauto edustaa siis huipputeknologiaa koko kuorma-autoalalla. 

IRTOTAVARASÄILIÖALUKSEN VARUSTEET

 • 360-turvakamerajärjestelmä 
 • Hätäpysäytysjärjestelmä lastin purkua varten 
 • Kaatumisenestosuoja 
 • TailGUARD automaattisella jarrujärjestelmällä 
 • Elektronisesti ohjattu ilmajousitus 
 • Automaattinen jarrutusjärjestelmä 
 • Putoamisen turvajärjestelmä 
 • Edistynyt kuljettajakäyttäytymisen telematiikka 
 • Renkaan löysän mutterin ilmaisimet 
 • Scanian turvallisuuspaketti 
 • Uneliaisuuden tunnistin 
 • Alkolukko